Hidrogeodia 2018 - Vulnerabilitat de l'aqüífer d'Andorra La Vella

Hidrogeodia 2018 - Vulnerabilitat de l'aqüífer d'Andorra La Vella

L'Hidrogeodía és una jornada de divulgació de la Hidrogeologia i de la professió del hidrogeòleg, amb motiu de la celebració del Dia Mundial de l'Aigua (22 de març), promocionada pel Grup Espanyol de l'Associació Internacional de Hidrogeòlegs (AIH-GE).

La jornada consta d'activitats gratuïtes, guiades per hidrogeòlegs i obertes a tot tipus de públic, sense importar els seus coneixements en la matèria. El format bàsic de l'activitat consisteix en organitzar una excursió o itinerari hidrogeològic en el qual puguin participar persones de totes les edats, visitant alguna zona que mostri el paper de les aigües subterrànies i la necessitat d'aplicar tècniques hidrogeològiques per diagnosticar i corregir problemes o posar en valor algun fet.

Els objectius de l'Hidrogeodia són

  1. Donar a conèixer les aigües subterrànies i la seva importància per al desenvolupament i benestar de la societat, però també per al bon funcionament dels ecosistemes.
  2. Posar de manifest el paper que juguen les aigües subterrànies en un context de canvi global, tant des del punt de vista climàtic com socioeconòmic.

En aquest context, la Fundació Marcel Chevalier va organitzar una sortida el diumenge 18 de març sota el lema Natura per l'aigua, on es va analitzar la vulnerabilitat de l'aqüífer d'Andorra la Vella. Es volia donar a conèixer l’aqüífer subterrani de forma general. Un dels objectius és relacionar la geomorfología i la influència d’aquesta en l’aportació de les aigües subterrànies al fons de vall. Però també visualitzar les activitats antròpiques existents i la vulnerabilitat de l’aqüífer. Cal tenir en compte que pràcticament la meitat de la població de la capital del Principat depén d’aquest recurs.

 

Índex alfabètic d'activitats