NOTÍCIES

 

XVII Congrés de la Unió Internacional de Ciències Prehistòriques i Protohistòriques

Burgos, 1-7 de setembre de 2014.

La xarxa temàtica PalMesoPyr va organitzar conjuntament amb la Comissió VI de la UISPP una sessió científica per a aquest congrés. La sessió va tenir una jornada de durada, i acompanyada d'una sessió de pòsters, es dividí en tres apartats cronològics amplis amb l'intenció de presentar visions tècniques, culturals i econòmiques àmplies: Paleolític, Mesolític-Neolític, Edat del Bronze-Protohistòria.

De l’1 a 7 de setembre va tenir lloc a Burgos el XVII Congrés de la Unió Internacional de Ciències Prehistòriques i Protohistòriques (UISPP), organitzat entre d’altres institucions per la Fundación Atapuerca i la Universitat de Burgos.

En el si del Congrés la Xarxa temàtica PrehistoPyr-PalMesoPyr, que integra a investigadors dels diversos territoris que conformen l’àmbit pirinenc (Andorra, Aquitania, Aragó, Llenguadoc- Rosselló, Migdia-Pirineus, País Basc i Catalunya) hem organitzat la sessió titulada: The management of resources and territories in the Pyrenees from the earliest human occupations to the end of the Protohistory. A behavioural perspective.

La sessió tingué lloc el dimarts 2 de setembre, durant la qual es presentaren un total de 18 comunicacions, gairebé totes amb participació d’investigadors de la nostra xarxa temàtica, abastant des de la caracterització de les matèries primeres lítiques a la definició de territoris econòmics i culturals al llargs dels mil·lennis a la zona pirinenca.

La sessió fou un èxit de participació i d’assistència del qual tots els organitzadors, comitè científic i assistents ens hem de congratular. Molts són els resultats científics que se’n desprenen de les comunicacions presentades, totes d’altíssim nivell científic, però el més destacable i en el que coincidiren els presents és en la necessitat de continuar articulant de cara al futur més immediat, i també a mitjà termini, nous mecanismes que ens permetin continuar amb la dinàmica iniciada ara fa 4 anys de contacte i col·laboració entre les diverses institucions i investigadors que centren en l’estudi de la prehistòria al Pirineu el leitmotiv de la seva recerca científica.

Text de Xavier Mangado Llach (Departament de Prehistòria, Història Antiga i Arqueologia, Facultat de geografia i història (Universitat de Barcelona).