El diumenge dia 15 de novembre vam realitzar una sortida conjunta amb el Club Pirinenc Andorrà i l'ADN a les Valls d'Aguilar, on es situa la tartera dels Minairons. Els tarters de la Guàrdia d’Ares són el producte de l’acumulació de blocs de litologia del Permotrías (250 Ma.), que es troben emplaçats en sediments conglomeràtics d’edat Oligocena (34 Ma.), normalment en els sectors obacs dels vessants.
Una ruta que combina la màgia d’un món llegendari que s’ha anat transmetent de generació en generació, amb el patrimoni natural de gran bellesa que acullen aquestes valls pirinenques.
Vam un dia perfecte, hem aprofitat l'éxit de la convocatoria per ampliar la sortida a la zona del Segre. Hem vist la geologia al voltant de la fossa tectònica de la Seu d'Urgell (des de la Torre Solsona), hem aprofitat per veure les sorrenques de "la veta roia" del Permotrias a Noves de Segre, les calcàries "bioturbades" de les Valls d'Aguilar, hem gaudit d'un paissatge excepcional des d'on hem identificat el Pedraforca, la Tossa d'Alp, el massís del Puigmal, Camp de Claror i Camp Ramonet, El Salòria, El Cadí, El Montsec de Montrebei i el massís del Turbón.
Hem dinat a la Guàrdia d'Ares abans d'endinçar-nos en el bosc "mitològic" del tarter de Menairons. Les explicacions han sigut abundants però molt més encara les preguntes dels participants. Un total d'onze hores que han passat volant!